FRA - Försvarskarriär

Vad innebär det att arbeta på FRA?

Vi skyddar Sveriges integritet och oberoende i världen.

FRA arbetar med att genom signalspaning ge våra uppdragsgivare kvalificerade underrättelser om omvärlden, och bidra till skydd av Sveriges mest skyddsvärda verksamheter. Vi är en självklar del av Sveriges nationella cyberförsvar.

Den militära och säkerhetspolitiska utvecklingen i vårt närområde , de ökade riskerna för terrorattacker och de snabbt växande cyberhoten kräver medarbetare med spetskompetens.

Här samarbetar flera olika yrkesroller för att vi ska kunna leverera de underrättelser som våra uppdragsgivare behöver. Det finns till exempel personer som har kunskaper inom IT och teknik, andra har olika språkkompetenser och det finns också de som har samhällsvetenskaplig bakgrund.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Formell kompetens är bra med inte alltid nödvändig. Ett brinnande intresse kan skapa spännande idéer och lösningar som är nödvändiga för att kunna leverera unika underrättelser och för att bygga upp ett effektivt nationellt cyberförsvar.

Vår omvärld och vårt uppdrag förändras ständigt – för oss är det därför viktigt att ge den kompetens och drivkraft som finns utrymme att växa. Vi uppmuntrar våra medarbetare till kontinuerlig kompetensutveckling och möjliggör det bland annat genom kurser och utbildningar.

Här jobbar vanliga människor med ovanliga arbetsuppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Läs mer om FRAs uppdrag

Spana in våra lediga jobb och se om något passar just dig.