Medarbetarporträtt – Fredrik - Försvarskarriär
Medarbetarporträtt

Fredrik

Det är Fredriks nyfikenhet som drivit honom genom en spännande resa på Sectra. Härliga och drivna kollegor är självklart en stor del till varför han trivs så bra på jobbet, men också känslan av att få arbeta för ett effektivare och säkrare samhälle driver hans engagemang i vardagen.

Fredrik började sin resa på Sectra som sommarjobbare år 2013. Det var nyfikenheten kring hur säkra kommunikationssystem fungerar och är uppbyggda som gjorde att han sökte sig till Sectra Communications. Idag är Fredrik utvecklingschef på avdelningen Enterprise Mobile Security.

”Jag arbetar dagligen väldigt nära våra produkter och väger ihop kundens verklighet med teknik, och fattar beslut efter vad jag bedömer skapar mest värde för kunden. Detta i linje med Sectras vision, att arbeta för ett säkrare samhälle.”

Nyfikenheten på tekniken bakom kommunikationssystemen finns kvar, men har också övergått till en nyfikenhet på hur Sectra kan bidra till ett säkrare samhälle och hur han och hans team kan hjälpa slutanvändaren bli mer effektiv i sin vardag.

”Det bästa med att arbeta på Sectra är att få jobba med underbara människor som har samma ambition och driv som jag, men också att få se våra produkter bidra till ett säkrare samhälle och göra skillnad för våra slutanvändare.”

En av Fredriks uppgifter som utvecklingschef är att förstå helhetsbilden, och han är noga med att ”ta in kunden i teamrummet” för att teamet verkligen ska förstå vem de jobbar för och vad produkterna kan bidra med och hur de framför allt underlättar kundens vardag.

Att bli chef kändes naturligt för Fredrik då han sedan 2016, vid sidan av sin anställning på Sectra, har varit chef för Hemvärnets Musikkår Östergötland. Ett ärofyllt uppdrag som han känner mycket passion för.

”Sedan 2012 har jag varit hemvärnstrumslagare för musikkåren, vilket innebär att jag varit ansvarig för att leda musikkåren i parad och ceremonier. Att sedan blivit chef för verksamheten har gett mig ovärderlig kunskap och erfarenhet i min ledarroll.  Jag har jobbat med och utvecklat människor en stor del av mitt liv, och jag känner mig otroligt glad över att ha fått den möjligheten även på Sectra.”