Möt Louise Almér på Sectra - Försvarskarriär
Medarbetarporträtt

Louise Almér

Louises resa på Sectra började med ett exjobb och nu ett par år senare är hon en stolt produktägare. Det som driver Louise är att veta att de produkter hon jobbar med faktiskt gör en skillnad i samhället, och en annan stor anledning till att hon trivs är de härliga kollegorna.

Louise Almér är produktägare på Sectra i Linköping.

Louise valde att göra sitt exjobb på Sectra av flera anledningar. Företaget är känt för att arbeta med teknik i framkant och att deras produkter bidrar till ökad säkerhet i samhället. Efter att ha fått ett erbjudande om anställning när exjobbet var klart, blev valet enkelt.

– Förutom de innovativa produkterna var det de härliga människorna på Sectra som var en avgörande faktor för mitt beslut att stanna. På Sectra arbetar vi mot gemensamma mål och vi ställer alltid upp för varandra. Det ger mycket energi och skapar en positiv och samarbetsinriktad arbetsmiljö, berättar Louise.

På Sectra har Louise funnit passionerade kollegor som brinner för att göra skillnad och bidra till ett säkrare samhälle. I rollen som produktägare har Louise även fått anta nya utmaningar och hon är tacksam över förtroendet hon tidigt fick av sina chefer.

– Jag började som utvecklare men sa tidigt till min chef att jag gärna ville ha ett helhetsperspektiv över våra produkter. Detta var något som min chef plockade upp och när möjligheten dök upp fick jag frågan om jag ville bli produktägare. Jag har under rollbytet fått bra stöd från både chefer och kollegor, vilket har skapat trygghet för mig i min nya roll.

Det är inte bakgrunden som definierar om man får jobb på Sectra eller inte, utan det är vem man är som person. Sectra är måna om att tidigt höra individens intressen och ambitioner för att hitta gemensamma mål. Dessutom finns många olika karriärvägar och möjligheter inom Sectra, som kan vara relevanta i framtiden.

– På Sectra lägger vi verkligen fokus på människan, på individen vi anställer. Det handlar inte bara om vad man har med sig i bagaget, utan vi lyfter fram personens egenskaper och hur personligheten passar in i teamet. Det viktigaste är att man har drivet och viljan.

Sectra är ett företag specialiserat inom cybersäkerhet som hjälper försvarsorganisationer, myndigheter och kritiska samhällsfunktioner, både inom Europa och inom Nato, att skydda sin kommunikation mot avlyssning och säkra sina system mot intrång. Det är ett viktigt uppdrag som Sectra har och just nu växer företaget i snabb takt.

Genom att arbeta på Sectra får man inte bara möjlighet att vara en del av att utveckla och leverera avancerad teknologi, utan man får också vara med och bidra till ett säkrare och tryggare samhälle. Att vara en del av ett team som tror på att tekniken kan göra skillnad i samhället ger Louise både stolthet och drivkraft i sitt arbete. Hon hoppas att fler personer kan finna samma glädje och utmaningar på Sectra och uppmanar dem att söka jobb på företaget.

– Om du brinner för att göra en skillnad för samhället och arbeta med spännande teknik tillsammans med engagerade kollegor, så kan jag varmt rekommendera Sectra. Här får du inte bara möjlighet att utveckla dig själv och din karriär, utan också vara med och forma framtidens säkerhetslösningar. Vi behöver fler smarta och engagerade personer som kan hjälpa oss att göra samhället lite säkrare, avslutar Louise.